Vad händer hos Pudlarna?

Vad händer hos Pudlarna?

Yrvädret Liza

UtställningarPosted by Eva Tue, June 26, 2012 20:29:49

Liza och jag var på hundutställning i Umeå för två helger sedan. Vi gav oss i väg i ottan men trots det kom vi fram först kl 10.00, som vanligt blev det ett stopp i Örnsköldsvik. Resan gick bra men det blir långsamt att inte ha någon att prata med på vägen dit, vanligtvis följer Nina med, Helena eller min man.

Väl framme så restes tält och trimbord, bur, ryggsäck ställdels in, Därefter blev det borstning och uppsättning av pälsen. När vi var klar med den proceduren så gick vi iväg för att titta till läget i utställningsringen och då var de på väg att strata bedömningarna av storpudlar.

Liza var pigg och busig innan vi skulle in i ringen och även där var hon alert trots att det var varmt. Domare var Bengt-Åke Bogren och kvalitetspriset blev Very Good och i konkurrenklass blev Lizas placering 3. Kritiken hon fick var: Tilltalande tik, ganska bra huvud en aning fattig underkäke. Ger ett kvadratiskt uttryck, tillräcklig kropp. Välansatt vacker svans, kunde ha mer knävinkel. Bra temperament. Vacker päls och färg.

Tvärr blir det inte så många foton när man är själv, men här kommer några efter när utställningen är klar och hon fått tofsade öron och uppsatt päls.

Om allt går som tänkt så är nästa utställning i Alfta.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.