Vad händer hos Pudlarna?

Vad händer hos Pudlarna?

Sundsvall 20110807

UtställningarPosted by Nina Tue, August 09, 2011 23:37:56

I söndags var det dags för SPKs årliga utställning i Sundsvall. Skönt att vara på hemmaplan - lite sovmorgon. Dessutom kan lillmattes dotter Sofie följa med då.


Sofie skötte sig finfint - hon hejjade på Liza och sin mamma vid ringen. Liza verkade tycka att det var riktigt kul, hon var glad i ringen och följde lillmatte bra.


Kamerman för dagen var Sofie - förutom de 2 som är på henne så är alla tagna av Sofie. Hon kanske kan komma med på fler utställningar som proffsfotograf om nåt år?!
Hurra för Urax!

UraxPosted by Nina Tue, March 15, 2011 21:35:08

Idag fick jag ett mail. Det var Urax som hade knappat in sig på Husses dator:

Hej lille My

Jag vill komma ut på hemsidan (jag fyller 6 år idag) med fina bilden på jag.

Urax

Tänk vad stor han har blivit - när man är 6 år är man stor nog att använda en dator och skicka mail på egen hand!

God Fortsättning...

Alla hundarPosted by Nina Mon, January 03, 2011 08:34:14

...önskar vi i Hallonskogen!

GRATTIS LIZA

LizaPosted by Nina Mon, January 03, 2011 08:28:14

Liza har fyllt år. Hela 4 år gammal är den lilla tjejen nu. 4 år motsvarar ungefär 29 människorår. Den 21:a december 2006 kom vår lilla tjej till världen.

Vad hände då det året som Liza föddes? Jo, år 2006 var året som...

..började på en söndag.

..NASA skickar iväg rymdfarkosten New Horizons som beräknas ankomma till Pluto och Charon den 14 juli 2015.

..Vinter-OS hålls i Turin, Italien. Detta blir Sveriges mest framgångsrika vinter-OS någonsin med totalt 14 medaljer.

..Sveriges utrikesminister Laila Freivalds avgår och efterträds av Jan Eliasson.

..Partiell solförmörkelse inträffar i Sverige i slutet av mars.

..Moderatledaren Fredrik Reinfeldt väljs till Sveriges nye statsminister med 175 ja-röster mot 169 nej-röster. Detta blir den första borgeliga regeringen på 12 år.

..Nintendo lanserar videospelskonsollen Wii.

..Ljudboken är årets julklapp.

..Liza föds hos Kennel Simera.

Trots att Liza närmar sig den stora trenollan så är hon fortfarande som en liten valp i många avseenden. Hon har en outtröttlig energi, hon hör bara det hon själv vill höra och är en på miljonen!

Grattis i efterskott vår fina fina tjej!

20100912 * Utställning SPK Täfteå

UtställningarPosted by Nina Sat, September 25, 2010 17:16:37

Då har vi varit på en tripp till Umeå och SPK:s utställning. Det var enbart Liza som deltog i utställning och hon var i höglöpet så det var en spännande tripp tillsammans med två hanhundar. Zacko hann med att rymma från husbilen men då matte är tryggheten så rusade han till henne direkt. Hur blev resultatet då och vem var domaren? Liza fick en slät 2:a i Ökl och domare var Stephen Wheeler. Flertalet tikar fick en slät 2:a då domaren önskade mer höjd på benen. Lizas kritik var fin och lyder

Elegant tik. Bra huvud, halslängd. Balanserade vinklar fram o bak. Mycket bra svansansättning. Bra färg. Rör sig sunt bakifrån och framifrån. Skulle önska mer höjd på benen.

Nästa utställning är i Oktober och i Sundsvall.

På återseende gott folk

Gott & blandat

UtställningarPosted by Nina Sun, September 05, 2010 22:52:03

Det har varit några utställningar under året där Liza blivit bästa tik placerad några gånger. Hon har fått bra kritik och här kommer ett axplock:

Gunilla Skallman
Tilltalande tik. Goda proportioner. Bra uttryck. Hund av bra längd. Bra frontparti och volym. Väl ansatt och buren svans. Tillräckliga vinklar. Bra steg från sidan. Vacker välskött päls. Behagligt temperament.

Birgitta Svarstad
Tilltalande helhet, vackert huvud, bra bett, väl ansatta öron, god resning, väl kroppad, står på bra ben och tassar, rör sig väl runtom, välskött päls, bra svärta-

Oater Seamus
Nice type, well balanced. Pleasing head. Good lenght of ears. Dark eyes. Good bite. Well laid shoulder. Good spring of ribs. Nice level t-bone. Mowing well.

Gunilla Sandberg
Trevlig tik, bra storlek och modell. Behagligt temperament. Tillräcklig hals.Utmärkta vinklar runt om. Rör sig behagfullt. Päls av härlig struktur och svärta

Även Urax har varit på några utställningar under året men inte fullt så många som Liza. Den mest minnesvärda resa var när Liza var i höglöpet, för Urax, matte och lillmatte var det en jobbig tripp. Ett axplock av den kritik Urax fått under året

Karl-Erik Johansson
Maskulint huvud, mörka ögon, bra bett, bra hals. Välburen svans, bra börskort, bra vinklar, kunde ha lite elegantare rörelser, bra pälskvalitet.

Sven Heloesen
Mycket god typ och balans. Maskulint välformat huvud, fint uttryck. Bra underkäke. Mycket god hals och överlinje. Vacker god bröstkorg, välkroppad.Fin svansföring, normalt vinklad, mycket god pälskvalitet, bra rörelser från sidan.

Oates Seamus
Pleasing head. Well placed ears. Dark eyes. Good bite. Strong neck. Good hindaugulation. Mowing well.

Birgitta Svarstad
Maskulin, bra linjer i huvud, mörka ögon, bra längd på öronen. Väl välvda revben, bra kors, god bredd i låret, kraftig benstomme, välformade tassar, rör sig bra, ganska bred fram, bra pälskvalitet.

Gunilla Skallman
Hane med bra uttryck. Ganska bra längd i huvudet. Bra haka, kunde ha mer volym, vara stramare i överlinjen, tillräcklig benstomme till storleken. Väl ansatt och buren svans. Bra steg, vacker och välskött päls, behagligt temperament.

Semester

Alla hundarPosted by Nina Fri, July 23, 2010 22:32:11

Vi har varit på semester. Hos lillmatte och hennes familj i deras stuga. Det blev några fina promenader. Lillmattes katter tyckte inte att det var så roligt att vi var där. Fast den där Hugo-katten, han retas mest bara. Han lägger sig utanför husbilen och snurrar runt på backen..allt för att vi ska bli tokiga i bilen och skälla på honom.

Småtrollen Fi & Charlie tinar upp mer och mer för oss lurviga stora hundar. Den här gången fann Sofie & Urax varandra. Urax är en försiktig herre som vet med sig att Fröken Fi är liten och kanske lite rädd.

Liza spanar ut genom fönstret..det vankas frukost.

Urax & Zacko ville hellre vara ute.

Fi & Charlie ville kolla in hundarnas husbil och då fick pappsen följa med.

Sommarfina

Alla hundarPosted by Nina Wed, July 14, 2010 22:34:23

Den här veckan har det varit bad och klippning av vovvarna. Duschen verkar vara en fasa för dem och de verkar ana när det är dags gå dit för då gömmer de sig. De önskar säker att det vorde det omvända; att de duschade, torkade och klippte sin matte i stället.

Snart är det dags för utställning igen och vi håller alla våra tummar och tassar.

Next »