Vad händer hos Pudlarna?

Vad händer hos Pudlarna?

Duschade och fina

Alla hundarPosted by Eva Sun, August 25, 2013 18:57:10
I helgen har det varit duschning och trimmning av vovvarna. Inte så populärt från dem men när de väl är klara blir de glada, de blir så mjuka i pälsen och luktar så gott, så mysigt att burra ned huvudet i deras päls.

Nytvättad Liza, eller rättare sagt så blev hon tvättad och trimmad på lördag.
I våras klippte jag ned pälsen på Liza men den ska sparas ut igen och hennes päls växer riktigt bra.

Liza nedklippt och jämfört med hur hon ser ut nu så har manen växt ut riktigt bra smiley

Tjusiga Zacko njuter i solen och den har verkligen värmt oss på dagtid i helgen, dessvärre har det blivit kyligare på nätterna, det har bara varit sex grader varmt på morgonen, men det är i alla fall inte minusgrader smiley

Snygg Urax trimmades klart utomhus i det varma goa vädret.
Urax tar en mystund i solen när han är trimmad och klar


God Jul

Alla hundarPosted by Eva Tue, December 20, 2011 07:45:34
God Jul till er alla från de tre musketörerna och deras matte och husse

Aktivering

Alla hundarPosted by Eva Sun, May 01, 2011 15:02:55
I dag har jag lagt ett spår till Liza som slutade med en köttbullshög. Liza är duktig på att spåra och när hon väl var framme vid slutet så hade köttbullsbitarna invaderats av myror. Liza som var glad över att hitta dem spottade snabbt ut godbitarna.

Vi gick vidare i skogen och så lade jag ut nya köttbullar på stenar som hon fick hoppa upp och hämta.


Väl hemma igen så fick alla vovvarna söka efter köttbullsbitar i gräsmattan. De blir så fokuserade på att hitta godbitarna och har inte tid med annat.


Köttbullsmiddag

Alla hundarPosted by Eva Mon, April 25, 2011 17:36:59
Då var påsken över för i år, det har varit ett underbart väder som avslutas med en god påskmiddag smiley

Vaccinering

Alla hundarPosted by Eva Tue, March 22, 2011 17:05:40

Idag var det dags för den årliga vaccineringen mot rabies av vovvarna. Väl framme hos veterinären fick jag veta att om jag byter vaccin så behöver jag enbart vaccinera dem var 3:e år mot rabies. Bestämde mig för att hålla mig till det vaccin jag använder nu och inför nästa år fatta beslut om jag ska byta.

Vaccineringen gick snabbt och bra men Zacko, våran lilla gårdshund, tycker att det är läskigt hos veterinären så han skakade som ett asplöv. Vet inte om det kan ha något att göra med att när han var en vappis så blev han riktigt dålig i halsen så han har fått operera bort halsmandlarna. Nåja, nu är det gjort för den här gången men jag behöver boka ny tid till Zacko för att ta bort tandsten på honom.

Slutligen en bild på alla tre sötnosarna som är från julafton där de väntar på att få öppna sina julklappar :-D.

Förvisso verkar nu våren vara i antågande så man kan ju fundera över julbilden men Kung Bore har verkligen haft ett hårt grepp i vårt avlånga land och vi har haft mycket snö som ligger kvar så våren känns avlägsen. En bild på hur det stundtals varit hos oss.

God Fortsättning...

Alla hundarPosted by Nina Mon, January 03, 2011 08:34:14

...önskar vi i Hallonskogen!

Semester

Alla hundarPosted by Nina Fri, July 23, 2010 22:32:11

Vi har varit på semester. Hos lillmatte och hennes familj i deras stuga. Det blev några fina promenader. Lillmattes katter tyckte inte att det var så roligt att vi var där. Fast den där Hugo-katten, han retas mest bara. Han lägger sig utanför husbilen och snurrar runt på backen..allt för att vi ska bli tokiga i bilen och skälla på honom.

Småtrollen Fi & Charlie tinar upp mer och mer för oss lurviga stora hundar. Den här gången fann Sofie & Urax varandra. Urax är en försiktig herre som vet med sig att Fröken Fi är liten och kanske lite rädd.

Liza spanar ut genom fönstret..det vankas frukost.

Urax & Zacko ville hellre vara ute.

Fi & Charlie ville kolla in hundarnas husbil och då fick pappsen följa med.

Sommarfina

Alla hundarPosted by Nina Wed, July 14, 2010 22:34:23

Den här veckan har det varit bad och klippning av vovvarna. Duschen verkar vara en fasa för dem och de verkar ana när det är dags gå dit för då gömmer de sig. De önskar säker att det vorde det omvända; att de duschade, torkade och klippte sin matte i stället.

Snart är det dags för utställning igen och vi håller alla våra tummar och tassar.

Next »