Vad händer hos Pudlarna?

Vad händer hos Pudlarna?

Kalas och hundträning

FamiljPosted by Eva Sun, February 10, 2013 11:05:48

I går var det kalas, Sofie fyllde hela sex år. Det bjöds på goda kakor, bullar och mumsig tårta. Det blev en lång väntan för henne innan paketen fick öppnas. Det var legot som blev mest populärt. Vi hann med att bygga två delar innan det var dags för mig att åka hem så mamma fick ta över byggandet tillsammans med Sofie.

Året då Sofie föddes var ett normal år och började en måndag i den gregorianska kalendern. Några händelser som inträffade under året var bl.a.

- Orkanen Per sveper in över Sverige

- The Ark vinner melodifestivalen med sången The Worrying Kind

- Spider man 3 har biopremiär

- Ikea inviger ett nytt varuhus i Karlstad

Den kinesiska årscykeln består av 12 år och till vart och ett av dem är ett djur knutet och Sofie är född i hundens år med elementet eld. Hundens år, det elfte året i den kinesiska kalendern är lojalitetens, trofasthetens och rättvisans år.

Huvudsakliga egenskaper för hund är: Ärlig, pålitlig, perceptiv, cynisk och egenskaper i elementet eld är: Energisk, dynamisk, självsäker.

Människor födda i hundens tecken är så goda att de är villiga att helt sätta andras behov framför sina egna. De försvarar sina nära och kära vad som än händer och är väldigt beskyddande. Hundar ställer alltid upp för den de tycker har rätt – rättvisa är oerhört viktigt för dem. En hund kan helt enkelt inte stå och se på när oförätt drabbar en medmänniska. Men de tycker också om att hjälpa andra på alla möjliga sätt. Man är förtroendeingivande och med all rätt – hunden är verkligen en person att ha förtroende för. Det är inte så konstigt att hundar har många vänner.

Hoppas din födelsedag blev riktigt bra. Stort grattis lilla hjärta.

Det har även varit kalas för Charile för några veckor sedan. Charmtrollet fyllde en hel hand så nu är han en storkille.

Året då Charlie föddes var skottår och började på en tisdag enligt den gregorianska kalendern. Några händelser under året var:

- Ett jordskalv drabbar sydsverige och marken skakar rejält och möbler vibrerar, inga människor kom till skada

- Barack Obama blev vinnare i presidentvalet i USA

- Cypern och Malta inför Euro som valuta.

Charlie är född i grisens år och med element eld. Huvudsakliga egenskaper är: Uppriktig, social, driftig, envis, det ska även läggas till godhjärtad, sann, osjälvisk, disciplinerad. Mindre bra egenskaper berorend på hur man ser det är: långsint, temperamentsfull, lättstött.

Grisen har en oskyldig, snäll och älskvärd personlighet. De kan också vara sorgsna och överkänsliga. Grisen älskar andras sällskap och njuter av fester, skvaller och att prata om ditten och datten. De är väldigt intelligenta men håller en låg profil när det gäller att visa det. Grisen har aldrig brytt sig särskilt mycket om pengar men är en av de mest tursamma av alla kinesiska stjärntecken.

Charile, hoppas även att du hade en bra födelesedag.

Gårdagen böjd även på hundträning trots att det var riktigt busväder. Urax och jag for en sväng och tränade inkallning med störning och gå fint. Urax skötte sig riktigt bra och han är en så underbar hund att jobba med.

Tonåring

FamiljPosted by Eva Sat, September 29, 2012 08:53:56
I dag fyller Pontus år och året han föddes var ett normalår som började på en fredag i den gregorianska kalendern. Det var året då bl.a.

- SVT startar marksänd digital-TV i Sverige i TV-kanalerna SVT1, SVT2 och nystartade SVT24
- Sveriges riksdag beslutar att fyra kasinon av internationell typ får öppna i Sverige
- Sverige blir världsmästare i handboll
- Tax-free försäljningen i flygplan och på båtar vid resor inom EU upphör med undantag för Åland och Kanarieöarna
- Sverige inför lag på vinterdäck mellan 1 december och 31 mars om vinterföre råder
- Världens befolkning passerar sex miljarder
- Det nya svenska pensionssystemet träder i kraft


Enligt det gamla österländska tänkandet förknippas varje år med ett djur och 1999 var Kaninens år. Trä, eld, vatten, metall och jord, de fem elementen, har var sitt år i den kinesiska kalendern. De ger djurtecknen olika karaktärer. Jordkaniner föddes året 1939 och sextio år senare, år 1999. Jordkaninen står med båda fötterna på jorden, de är förankrade i verkligheten. När den ger råd kan det låta hårt men det är ärligt menat. Att ha ett bra hemmaliv är viktigt för jordkaniner liksom pengar och materiella tillgångar.


Kaniner är okomplicerade, attraktiva, talangfulla och ambitiösa. Är förtrogna med sina egenskaper och överlämnar ledarrollen till någon annan. Kaniner är klarsynta och kan lätt bedöma personer, de upptäcker snabbt ärlighet eller falskhet hos andra. Kaniner har alltid ett stor umgängeskrets och gillar att roa andra.

I affärslivet är Kaniner kvicktänkta och duktiga på att fynda. De arbetar egentligen mycket hårt, även om det inte alls syns. Det är svårt att köra med Kaninen och den kan vara osentimental och tuff i affärer.

För Kaninen är familjen mycket viktig. De är mycket beskyddande då det gäller familj och vänner och ställer alltid upp. De har en stor portion medkänsla och är lätta att ha att göra med. Men känner de sig hotade kan de vara oberäkneliga, i svåra situationer kan de överlämna allt ansvar på andra. I en relation kan du bli övergiven om du pressar Kaninen för hårt. Kaninen är förstående och mjuka, de skulle aldrig utsätta någon för pinsamheter.

Pontus blir tonåring och det är en händelserik period i livet. Kroppen antar nya former och personligheten utvecklas, det är en resa från barndom till vuxenvärld.


Stor grattis på din dag och hoppas den blir bra.

Bröllop nummer två

FamiljPosted by Eva Sat, September 22, 2012 11:12:04

Även i sommar har vi varit på bröllop, det är vår äldsta dotter som gifte sig så nu är alla döttrar i hamn. Bröllopet var i Njurunda kyrka och som sig bör regnade det. Ett vackert bröllop med bröllopsmarskalk, brudtärna och brudnäbbar.

Efter bröllopet var det bröllopsmiddag med många tal och lite bus. Grattis till er båda smiley

Grattis Helena

FamiljPosted by Eva Sat, September 08, 2012 09:40:14
Idag fyller vår dotter Helena år. Året hon föddes var ett normalår som började på en tisdag i den gregorianska kalendern. Det var året då:

- Elransonering infördes under året pga oljekrisen och likaså bensinransonering.
- Sveriges riksdag antar den nya svenska regeringsformen och riksdagsordningen där kungen enbart får ceremoniella uppgifter och rösträtten sänks till 18 år.
- Den svenska myndighetsåldern sänks till 18 år.

Enligt kinesiska astrologin är Helena född i Tigerns år. Tigrar är känsliga människor som ofta faller i djupa tankar och har lätt för att känna empati med andra människor. Typiska egenskaper för en tiger är::

Modig, äventyrlig, generös, impulsiv.

Elementet är trä och typiska egenskaperna är:

Solid, omtänksam, generös.

Folk födda i tigerns år är ofta populära. De har höga krav på sig själva och kan bli riktigt ledsna om de inte kan leva upp till sina egna förväntningar. Tigrar är tävlingsmänniskor och gillar utmaningar. De är naturliga ledare och sätter stort värde på stolthet. De är alltid på språng och är väldigt uppmärksamma på vad som händer runt omkring dem, tigrar har koll!

Stort Grattis på din dag gumman, hoppas du får en underbar dag.Grattis Eva

FamiljPosted by Eva Sat, July 21, 2012 16:29:48

Idag fyller vår dotter Eva år. Året hon föddes började med en söndag och var ett normalår. Det var året då:

- En ny svensk affärstidslag trädde i kraft som gav affärerna rätt att ha kvällsöppet.

- Elvis Presley och Priscilla Beaulieu gifte sig i Las Vegas

- Sverige gick över till högertrafik efter flera års förberedelser

- Världens första hjärttransplantation genomfördes

Evas kinesiska djurtecken är Get och huvudsakliga egenskaper är kreativ, snäll, problemfri och känslosam.

Elementet är eld vilket står för energisk, dynamisk och självsäker.

Geten beskrivs i den kinesiska mytologin som en varelse som längtar efter det perfekta. I allt den tar sig för vill den uppnå den ultimata lösningen, och detta kan ofta leda till förseningar och ibland också till att saker förblir ogjorda. De är av naturen konservativa och de älskar ordning och reda mer än något annat. Omsorg och välvilja gentemot nära och kära håller Geten upptagen för det mesta, och det kan ibland uppfattas som att de lägger näsan i blöt.

Allting skall vara realistiskt och genomförbart för att en Get ens skall fundera på att ta sig an en uppgift. De älskar att bjuda vänner på fest, då de njuter av att se andra trivas tack vare deras möda. Hemlivets viktigaste funktion ligger i att visas upp som en sak att vara stolt över, och mycket kraft och ork läggs ner på detta. På grund av detta blir det inte mycket till vila i hemmet, utan den mesta tiden går till att inreda och städa. Geten är som gladast när han, efter en rejäl middag, har fått krafter till att ta nya tag med.

Hoppas du får en underbar dag och stort grattis på dig.

Kalas

FamiljPosted by Eva Mon, April 09, 2012 11:22:46
I helgen är det kalas i dagarna två, Nina och Alexander fyller år.

Året då Nina föddes började på en torsdag och det var tuppens år enligt kinesiska stjärntecken. Folk som är födda i tuppens tecken är utåtriktade och ivriga, de tycks alltid ha någonting på gång. Tuppar törs väldigt mycket och har en orädd personlighet. De tycker mycket om att visa upp sig och vill bli omtyckta och beundrade av sina betraktare. Till lynnet kan de verka en aning hetsiga och de har ett självförtroende som inga andra. De tycker om att umgås i stora sällskap och är gärna själva mittpunkten. Tuppar är mycket fåfänga. De kan ibland verka skrytsamma men kom ihåg att de alltid är ärliga. Till skillnad från till exempel ormen visar tuppen alla känslor och tankar utåt. Det finns inga dolda personlighetsdrag eller speciellt mycket hemligheter. Däremot finns det hos tuppen många drömmar. I sina liv vill de hinna med att göra massvis med saker av olika karaktär. De är extremt aktiva och duktiga på att lösa problem.

I tuppen får man en verklig vän eller en lojal och pålitlig partner. Är man född i tuppens tecken håller man vad man lovar. De gillar att jobba hårt, även på förhållanden.


Detta år blev även Ronald Reagan president i USA, prins Charles och Lady Diana gifte och IBM släppte sin första PC. I Sverige gavs Ronja Röverdotter ut och det blev tillåtet med namnbyte. Det var varmt i mars och det gick att kratta gräsmattan men i april vände det och snöade rejält.

Året då Alexander föddes började på en tisdag och det var hästen år enligt kinesiska stjärntecken. De som är födda i hästens tecken tycker om att avancera snabbt. Uppbrott är inga problem för dem, de ser snarare fram emot alla livets förändringar. Man kan inte beskylla dem för att vara särskilt konservativa. Är man född i hästens tecken är man troligen väldigt självsäker och kanske till och med en aning skrytig. Hästar gillar att aktivera sig, många av dem gillar sport och att engagera sig. De är bra på att fatta snabba beslut och tar ofta kommando över andra människor. De lär sig nya saker snabbt men kanske är de dock inte så duktiga på att verkligen slutföra alla projekt de påbörjar. Tålamod är knappast hästens starkaste sida.

Samtidigt har människor födda i hästens år ett hett temperament och är samtidigt väldigt envisa – det är svårt för dem att erkänna sina egna fel och brister. Samtidigt är de inte speciellt långsinta. De har dessutom väldigt svårt att lyda order och kan ha svårt för arbeten där de måste samarbeta alltför mycket med andra.

Hästar är kreativa och riktigt bra problemlösare men de kan ibland drömma sig bort och bli lite tankspridda också. Kanske är det för att de håller på med så många olika saker samtidigt. Hästar är också väldigt rakt på sak och förväntar sig detsamma tillbaka från sin omgivning.
Det var även året då Eurosedlar och mynt introducerades i flera Euroländer. I Sverige var det ett jordskalv i Skellefteå och sista avsnittet av TV serien Rederiet sänds. Därmed är det slutet på en 10 år lång följetong av 318 avsnitt.

GRATTIS TILL ER BÅDA PÅ FÖDELSEDAGEN!

Tjejer

FamiljPosted by Eva Sat, February 25, 2012 14:58:38
Förberedelse med maten på julafton
Det var en riktigt mysig julafton med mycket god mat