Vad händer hos Pudlarna?

Vad händer hos Pudlarna?

Köttbullar och helg

ÖvrigtPosted by Eva Mon, September 23, 2013 15:17:12

Helgen bjöd på sol, flera hundpromenader och gräsklippning, undra om det var sista gången för i år som gräsklipparen fick arbeta?

Det blev en tripp till familjen Carnbro och lägligt nog hade de en vattendunk så vi fick med vatten hem. Vattnet har behövt kokas under helgen då det varit bakterier i det, urk. Det är vid sådana här tillfällen som man inser vilket behov man har av rent vatten.

Det blev även gjort en skål med hemgjorda hund köttbullar, då kan man vara säker på att det inte är någon lök i dem smiley


Sommar

ÖvrigtPosted by Eva Mon, August 19, 2013 21:46:26
Vilken fantastisk sommar det varit så här långt, det är underbart när grönskan kommit, blomamplar hängs upp och gurk- och tomatplantor kommer på plats i växthuset. Det är så vackert, ja bilderna säger ju mer än 1000 ord och det fina vädret ser ut att fortsätta smiley
Urax ont

ÖvrigtPosted by Eva Sun, August 18, 2013 14:46:55

Det har nu gått lång tid sedan mitt senaste inlägg. Efter att vi var på utställning i Stockholm där Urax blev bästa veteran i sin ras så fick han en sträckning.


Han fick ha lindat ben i fyra veckor och inga promenader. Inte helt lätt för honom att hålla sig stilla då Liza och Zacko busade med varandra.


I början av juni var det dags att börja med små korta promenader för att bygga upp musklerna igen och i slutet av juni var han helt återställd. Stort tack till Trond och Ulrik på Vetrinärhuset i Sundsvall för hanteringen, de är otroligt skickliga veterinärer och med empati.

Nu är vi redo för nya utmaningar i utställningsringarna till hösten smiley

Mildare

ÖvrigtPosted by Eva Fri, February 22, 2013 18:23:05

Så var den här veckan snart slut och det har varit en mild vecka smiley så promenaderna med vovvarna är nu som de ska vara frånsett en morgon denna vecka när jag vaknade med migrän smiley

Liza på vaktigt humör natten som var så det slutade med att jag sov tillsammans med vovvarn så att husse fick sova utan vov vov vov smiley Konstig nog var det ingen utan för vårt hus så jag vet inte vad hon hörde.

Till helgen ska det bli bra väder så då blir det lite längre tid till hundträning vilket behövs för nu är det bara en vecka kvar innan Urax och jag ska iväg till brukshundklubben och min goda vän ska bli godkänd som hundinstruktör. Det kommer även att vara hundutställning i helgen som jag ska åka och titta på, har inte bestämt om någon av vovvarna ska få följa med, det brukar vara så trångt i utställningshallen.

Snö

ÖvrigtPosted by Eva Sun, February 17, 2013 18:04:06

Så mycket snö det kommit i år och nu har mitten av februari passerat. Förra året var det 17 grader varmt i mars och det behövs nog även i år om det inte ska ta allt för lång tid för snön att försvinna.

Det har i vilket fall varit fina dagar nu i helgen, solen har tittat fram och det tinade en del under lördagen vilket märktes på väglaget. Liza och jag var till Hudiksvall för att shoppa hundmat och det blev två promenader i Hudik, det är bra att få möjlighet att träna i annan miljö än den hundarna är vana vid.

I dag har Urax friserats och sedan har det varit träning av både honom och Liza. Vi har jobbat med gå fint med och utan koppel och därefter blev det inkallning. Som grädde på moset fick de sedan leta godis i snön, det var trötta hundar efter träningen och som slumrar gott.

Zacko går för det mesta fritt nu för tiden när vi är ute på promenad, han håller sig i närheten och det räcker med att kalla på honom så kommer han riktigt snabbt. Det märks dock att han är stel i bakpartiet men han pinnar på och bjuder in till lek, så än hänger han med. För Zacko blev det söka godis på plan yta vilket räcker med tanke på att han är lite stel.

Veckor går fort

ÖvrigtPosted by Eva Thu, February 14, 2013 20:18:44

Då har snart den här veckan gått, det är otroligt så fort veckorna går. Som tur är har det varit två dagar utan snöande, det har kommit så mycket snö i vinter, det blir stora högar efter skottning så snart blir det svårt att hitta någon stans att lägga snön. Idag var det inte så kallt och det kan bli långa sköna hundpromenader utan kramp i tassar för vovvarna och Zacko behöver inte ha "täcke" på sig när det är mildare väder. Motorvärmaren på bilen har inte fungerat heller så ur det perspektivet är också bra att det inte är så kallt.

I vinter har det inte varit några rådjur här, de har antagligast valt ett nytt ställe att husera på efter att E4 bygget startat. Bygget påverkar även trafiken, vissa dagar kan det vara en hastighet på 10 km på väg in mot stan och bilarna ligget tätt tätt efter varandra så det är svårt att ta sig utsmiley

I dag är det alla hjärtans dag och när jag kom hem från jobbet låg en chokladask bredvid min tallrik smiley Min käre man är allt bra go och han kan verkligen överraska en på alla sätt och vis. Vovvarna har också fått alla hjärtans godis.

Blandat

ÖvrigtPosted by Eva Sat, February 09, 2013 08:07:27

Nu var det riktigt länge sedan jag uppdaterade bloggen. Det har varit utställningar och så här kan man bli klädd när det regnar ute. Liza var inte förtjust i det här modet smiley

Har även varit i väg med en god vän till Stockholmsutställningen men hade då ingen egen vovve med. Det fanns så himla många fina pudlar att titta på. Det var två oerhört trevliga dagar.

Kung Bore gjorde även ett rejält intåg

Det har varit julafton med tomte på besök hos familjen Jonsson, han kom långväga ifrån och var riktigt trött, hoppas han orkade med alla besök

Det har även varit några födelsedagskalas, min käre man har fyllt år, svärson har fyllt jämnt och många fina barnbarn har fyllt år.

Det har även blivit några besök hos vetrinären med Zacko, han har något höga levervärden och blåsljud från hjärtat. Tack och lov gick det bra vid sövningen när tandstenen skulle bort, han fick även dra några tänder.

Foto

ÖvrigtPosted by Eva Sun, September 09, 2012 14:33:35
Min käre man har i sommar köpt ett nytt objektiv till kameran. Det blir otroligt fina bilder, se här vilka vackra bilder på fjärilen
Next »