Vad händer hos Pudlarna?

Vad händer hos Pudlarna?

Utställning

UraxPosted by Eva Mon, April 01, 2013 10:04:55

I går var det premiärstart för oss med årets utställningar. Vi gav oss i väg i ottan till Kista, extra tidigt blev det då det samtidigt blev sommartid.

Urax var verkligen på topp och tyckte att det var roligt. Domare var Birgitta Hasselgren och hennes bedömning blev: Excellent, 8-årig veteran i fin form, bra huvud och uttryck, bra kropp och passande benstomme, normala vinklar bak, bra päls, rör sig glatt och trevligt. Bästa veteran.

Helgen har förutom utställning även inneburit dusch av Liza och Zacko. Har klippt ned Lizas päls och hon blev så tjusig.

Grattis

UraxPosted by Eva Fri, March 15, 2013 19:39:05

Idag fyller Urax 8 år, han blir veteran och i människoår är det 56 år. Urax och jag är alltså i samma ålder smiley

Det är ofattbart så fort åren går, det känns som i går när han kom hem till oss. Första gången jag träffade Urax kröp han upp i mitt knä och vill inte gå därifrån, ömsesidig kärlek. När han var tillräckligt gammal och det var dags att hämta hem honom var en ofattbar dag. Hela resan hem låg han i mitt knä som en liten boll.

Urax är cool som en filbunke, han är alltid glad och man kan inte tro att han är 8 år, han är oerhört lekfull och alert. Urax är även rolig utifrån att han "pratar" och "muttrar" emellanåt. Han är världens härligaste hund.

Stort GRATTIS Urax

Mera hundträning

UraxPosted by Eva Wed, February 13, 2013 06:17:14

I går kväll åkte Urax och jag i väg till brukshundklubben för träning av inkallning med störning och gå fint. Ett godis fat placerades som störningsmoment och två vänner försökte dra till sig Urax uppmärksamhet. Utöver det hade det även strax innan det var dax för Urax träning varit en löptik på planen och de kan ju lukta sååå gott smiley

Urax gjorde riktigt bra ifrån sig, godisfatet var inte alls intressesant under inkallningen men han var på väg till Cattis när hon gjorde sig rolig och hoppade men han kom och placerade sig bredvid mig som det ska vara smiley

Urax var även duktig när han skulle gå fint, han passerade förbi godisfatet ett flertal gånger utan att röra det. Glädjen blev stor för honom när han äntligen fick äta av godiset.

Ett lyckat träningspass och en mycket duktig Urax. smiley

Den ofrivillige badaren

UraxPosted by Eva Sat, April 02, 2011 10:57:26

Urax har tagit ett ofrivilligt vinterbad i havet denna vecka. Inte så lyckat med tanke på att det var minusgrader och då kan man fundera över hur kallt det var i havet. Det positiva är att han inte fick köldskador av det ofrivillga badet och så hade vi en kväll med föning och mys.

Hurra för Urax!

UraxPosted by Nina Tue, March 15, 2011 21:35:08

Idag fick jag ett mail. Det var Urax som hade knappat in sig på Husses dator:

Hej lille My

Jag vill komma ut på hemsidan (jag fyller 6 år idag) med fina bilden på jag.

Urax

Tänk vad stor han har blivit - när man är 6 år är man stor nog att använda en dator och skicka mail på egen hand!

Grattis Urax!

UraxPosted by Nina Sun, March 14, 2010 22:51:34

Imorgon, den 15 mars fyller Urax år. Hela 5 år fyller han då. Det motsvarar ungefär 42 år. Jag minns fortfarande när vi åkte ner till Gävle för att hälsa på de små vappisarna, och speciellt den lilla vappis som skulle få flytta in i Hallonskogen. Urax & hans blivande matte fann varandra genast, och Urax ville inte kliva ner från hennes knä alls. A match made in heaven kan man säga.


Fem år är en ganska lång tid. Vad hände då år 2005, samma år som Urax föddes? Någon som kommer ihåg? Inte det? Jo, då ska jag berätta för dig. 2005 var året som bland mycket annat..

..började på en lördag och utsågs av regeringen till designår.

..Mitthögskolan blir Universitet och byter namn till MIUN.

..SCB:s undersökningar av levnadsförhållanden som riktar sig till barn i åldrarna 10–18 år visar att pojkar har egen dator och flickor har husdjur.

..Påven Johannes Paulus II dör.

..Annandag Pingst är inte längre helgdag i Sverige, eftersom nationaldagen skall vara det istället.

..lillmatte köper hus och flyttar in i det.

..vårdgarantin börjar gälla i Sverige.

..mattes planer på hundutställning börjar gro på allvar.

..stormen Gudrun härjade i Sverige-

GRATTIS URAX - Världens mest pratglada vovve!