Vad händer hos Pudlarna?

Vad händer hos Pudlarna?

Två dagar i rad

UtställningarPosted by Eva Sun, October 20, 2013 20:00:44
Förra helgen hade Västernorrlands kennelklubb utställning på lördag och söndag. Lördag var det bl.a. grupp 9 och på söndag hade pudelklubben rasutställning smiley

Två dagar med möjlighet att titta på alla fina hundar och speciellt pudlar.

På lördag var Liza anmäld till juniorhandling och det var Jennifer som hon var tiillsammans med i ringen. Jennifer hade bara haft tillfälle att träna tillsammans med Liza en gång. Liza sprang riktigt fint i ringen och Jennifer var otroligt duktig som fick kontakt med henne och fick henne att springa så fint. Det är en konst att ställa upp en pudel fint så att vinklar visas bra och det gjorde Jennifer med bravur. Summa summarurm så var Jennifer fantastikt i ringen med Liza och det var roligt att få vara åskådare smiley

På söndag var det Pudelklubbens tur att hålla i ras utställning. 100 anmälda pudlar men alla var inte på plats. Det vara många fina ekipage att studera och alla fyra storlekar, toy, dvärg, mellan och stor och med färgvarianterna svarta, vita, bruna, silver, aprikos och röd.

Denna helg har haft ett fantastikt väder, friskt och soligt. Vovvarna och jag har varit i skogen, kastat boll och vandrat nere med havet. Det blir bra balansträning nere med havet då det är stenar som man får klättra på. Hoppas det blir lika underbart väder nästa helg.Urax

UtställningarPosted by Eva Sun, September 22, 2013 08:44:14
Även förra helgen var vi i väg på utställning, Uppsala Läns Kennelklubb arrangerade den i Gimo, och det var Urax som var anmäld.

Det här var vår sista övernattning i husbilen för i år. Nu är det dags att göra den klar för besiktning och vinterförvaring. Lite tråkigt för det är mysigt att vara ute med den men det kommer en ny vår och ny sommar så småningom.

Vi kom i väg relativt tidigt på fredagen och det var fint väder, visserligen var det väldigt dimmigt och rått på lördag morgon. Solen tittade dock fram mitt på dagen så det var riktigt varmt när det var dags för Urax och mig att ge oss in i utställningsringen.Även den här gången hade Urax skoj smiley Domare för bl.a. storpudlar var Karin Linde-Klerholm och henne bedömning av Urax var Excellent, CK men det blev ingen placering den här gången i bästa han klass men han blev bästa veteran i sin ras.Kritiken han fick: 8,5 år, utmärkt helhet, välskuret maskulint huvud med fina mörka ögon. Fin mejsling under ögonen. Tillräcklig haka. Fullt bett. Bra längd på öronen. Utmärkt hals. Markerat förbröst. Bra kropp, aningen aningens lång i ländparti. Utmärktt kors. Bra vinkel bak. Fina tassar runt om. Rör sig parallellt fram & bak. Med tillräcklig steglängd från sidan. Trevligt temperament. Bästa veteran!Högbo bruk

UtställningarPosted by Eva Tue, September 10, 2013 19:47:46
Helgen som var tillbringade vi i Högbo bruk där det var internationell hundutställning som Urax och jag deltog i. Högbo är en vacker plats i Sverige, det finns strövområden, motionsspår, bad, bastu och mycket mer.Vi fick en bra parkeringsplats nära ingången till utställningsområdet och det var inte långt till utställningsringen vilket är skönt då det är en del som ska bäras, utställningstält, trimbord m.m.Vädret var fantastiskt hela helgen, solen sken och värmde oss, det var som en högsommardag.

Domare för storpudel var Julija Aidietiene och hennes bedömning av Urax blev:

Excellent, CK, Bhkl 4:a och Bästa veteran i sin ras smiley Kritiken blev:

Good bones, compact. Well angulated. Excellent coat for age. Well presented.

Det bästa av allt var att Urax hade roligt i utställningsringen smiley

Urax

UtställningarPosted by Eva Tue, September 03, 2013 20:12:16

Vi har varit i väg på utställning under helgen som var och det var för alla raser samma dag. Utställningen var på Solvalla travbana, riktigt fint var det där.Redan innan kl 7 var det köbildning till parkeringarna.

Morgonpromenad med Liza innan det är dags att gå in på utställningsområdet med UraxDet blev en lång väntan innan det var dags att gå ut i utställningsringen. Det fick bli korta promenader i utställningsområdet varvat med att vara vid utställningsringen för att inte missa när det var vår tur.


Strax innan kl 12 var det dags för Urax och mig att gå in i ringen. Utställningsdomare var Ann-Ch Hillberger och Urax resultat blev:

Excellent, konkurrensklass placering 1:a och CK (certifikatkvalité) och placerad som 4:a i Bhkl (bästa hanklass).


Bedömning:

8,5 årig fin veteranhane av utmärkt typ. Utmärkt huvud och uttryck. Bra hals, rygg och svans. Tillräckligt vinklad fram och bak. Bra bröstkorg. Rör sig väl. Bra päls.


Det viktigaste av allt var att Urax tyckte att det var roligt smiley

Liza i Alfta

UtställningarPosted by Eva Mon, July 09, 2012 07:44:02

Vi har varit på utställning i Alfta och det blev vår första semestertripp med husbilen. Har verkligen längtat att få åka iväg med husbilen, förvisso blev det bara en natt som vi campade. Vi fick en riktigt bra plats att campa på.

Urax var chafför, Liza tittar sig omkring, Zacko sitter lungt på golvet och husse han läser tidigningen, så Urax var en bra chafför smiley

På utställningsdagen var det fint väder, varvat sol och moln, så det var inte för varmt för vovvarna. Domare var Charlotta Mellin och Lizas kvalitetspris blev Excellent och placering i konkurrensklass blev 3:a. Kritiken hon fick är:

Elegant tik, med härligt uttryck. Feminint välskuret huvud, något framskjuten skuldra, välutvecklat förbröst och kropp, något tunn stomme, fina tassar, brant kors, knappa vinklar bak, rör sig ändå bra med lätta eleganta rörelser. Utmärkt pälskvalitet. Välpresenterad.

På vägen hem blev det ett kort stopp i Söderhamn och därefter vid Ångersjön. Vid Ångersjön finns hundbad, ett härligt promenadstråk, en camping och restaurang med trevlig personal. Vi passade på att äta middag, rökt fläskfile och file mignon, kaffe och kaka efter maten, verkligen god mat.

Yrvädret Liza

UtställningarPosted by Eva Tue, June 26, 2012 20:29:49

Liza och jag var på hundutställning i Umeå för två helger sedan. Vi gav oss i väg i ottan men trots det kom vi fram först kl 10.00, som vanligt blev det ett stopp i Örnsköldsvik. Resan gick bra men det blir långsamt att inte ha någon att prata med på vägen dit, vanligtvis följer Nina med, Helena eller min man.

Väl framme så restes tält och trimbord, bur, ryggsäck ställdels in, Därefter blev det borstning och uppsättning av pälsen. När vi var klar med den proceduren så gick vi iväg för att titta till läget i utställningsringen och då var de på väg att strata bedömningarna av storpudlar.

Liza var pigg och busig innan vi skulle in i ringen och även där var hon alert trots att det var varmt. Domare var Bengt-Åke Bogren och kvalitetspriset blev Very Good och i konkurrenklass blev Lizas placering 3. Kritiken hon fick var: Tilltalande tik, ganska bra huvud en aning fattig underkäke. Ger ett kvadratiskt uttryck, tillräcklig kropp. Välansatt vacker svans, kunde ha mer knävinkel. Bra temperament. Vacker päls och färg.

Tvärr blir det inte så många foton när man är själv, men här kommer några efter när utställningen är klar och hon fått tofsade öron och uppsatt päls.

Om allt går som tänkt så är nästa utställning i Alfta.

Liza

UtställningarPosted by Eva Sun, April 15, 2012 15:37:40

Då har vi varit på årets första utställning som gick av stapeln i Sundsvall. Det var riktigt skoj då Liza var riktigt lekfull och glad. Det är en lång väntan innan det är dags att gå in i ringen och Liza burkar gå in i sin bur och vila, hon är så himla snäll tik.

Helena var med och höll oss sällskap.

Förberedelserna är i gång inför tävlingen i ringen.

Dags för en promenad i det vackra vårvädret innan det är dags att göra entre.

Det var åtta anmälda tikar i öppna klassen och fem med specialtecken C och domare var Fredrik Nilsson.

Liza fick kvalitetspris Excellent och hon kom 3:a i konkurrensklassen. Kritiken hon fick:

Femenin tik med bra huvud. Fina linjer i nosparitet. Kunde ha mer markerad haka. Bra bett. Tillräckliga frambensvinklar. Välplacerad hals. Tillräckliga bakbensvinklar. Bra pälskvalite men mkt vita stikhål. Rör sig bra men kunde vara stabilare fram.

Älvsjö

UtställningarPosted by Eva Thu, December 22, 2011 19:20:26

Helena, jag och Liza har varit i väg på en tripp till Stockholm, närmare bestämt Stockholmsmässan och Älvsjö. Det var samma helg som det var kaos i trafiken men vi hade sådan tur att vi kom före långtradarna som fastnade och skapade köer. Vi såg på nyheterna senare på kvällen att det varit storm och snöoväder här hemma.

Vi gjorde ett stopp i Valbo för lite shopping, god lunch och kaffe med bakelse :-)

Väl framme på hotellet, som vi för övrigt hade svårt att hitta till, så var rummet riktigt varmt och om jag tycker det är varmt, då är det verkligen det.....

Liza fann sig väl tillrätta i rummet och busade med Helena. Efter att vi ätit en god middag och Liza fått sin doggy bag så slumrade hon gott

Även frukosten var god och det blev ytterligare en doggy bag till Liza men köttbullar, ost, leverpastej, skinka och äggröra. Därefter gav vi oss i väg till utställningen. Det var mycket folk i rörelse och jag hade planerat att köpa hundschampo och hundben men det var så trångt så det fick jag ge upp.

Utsällningen då, det var nio anmälda tikar till öppna klassen men hur gick det för Liza, jo, hon fick bedömningen Excellent och placering 2 i konkurrensklassen. Domare var Göran Bodegård och den hon kritik hon fick är:

Behändig storlek och format. Bra proportioner, något framskjutet frontparti. Rätt trevligt huvud, bra uttryck, bär halsen utmärkt , bra överliinje i rörselse, bra svansansättning. Önskar lite mer vinklar i bakstället. Utmärkt pälskvalitet.

Efter utställningen var det så dags att påbörja resan hem efter en trevlig och mysig helg. När vi passerat Arlanda och kommit några mil närmre Gävle hörde lillasyster av sig, de hade precis landat efter att ha varit i Thailand. De undrade om vi kunde tänka oss att vända om och hämta dem då de hade bokat tåg hem och skulle inte komma hem föränn sent på kvällen. Vi vände förståss och de blev så glada så nu har Helena och jag fått en stjärna i himlen. Nina och Charlie åkte med oss, Niklas och Sofie åkte med farmor och farfar. Alla kom vi välbehållna hem trots mindre bra väglag och vi fick även middag på gyllene måsen i Söderhamn.

Next »