Vad händer hos Pudlarna?

Vad händer hos Pudlarna?

Grattis

LizaPosted by Eva Sat, December 21, 2013 07:10:45

I dag fyller Liza 7 år och det har varit sju spännande år med henne smiley

Hon är en alert dam och den som bestämmer i flocken. Det är roligt att åka på utställning med henne och hon är fantastiskt duktig på att spåra.

I år har det tyvärr enbart blivit en utställning med henne då jag klippte ned hennes päls men nu har den snart vuxit ut igen så förhoppningsvis kan vi vara ute i ringarna nästa år igen.

GRATTIS Liza på din dagTvå dagar i rad

UtställningarPosted by Eva Sun, October 20, 2013 20:00:44
Förra helgen hade Västernorrlands kennelklubb utställning på lördag och söndag. Lördag var det bl.a. grupp 9 och på söndag hade pudelklubben rasutställning smiley

Två dagar med möjlighet att titta på alla fina hundar och speciellt pudlar.

På lördag var Liza anmäld till juniorhandling och det var Jennifer som hon var tiillsammans med i ringen. Jennifer hade bara haft tillfälle att träna tillsammans med Liza en gång. Liza sprang riktigt fint i ringen och Jennifer var otroligt duktig som fick kontakt med henne och fick henne att springa så fint. Det är en konst att ställa upp en pudel fint så att vinklar visas bra och det gjorde Jennifer med bravur. Summa summarurm så var Jennifer fantastikt i ringen med Liza och det var roligt att få vara åskådare smiley

På söndag var det Pudelklubbens tur att hålla i ras utställning. 100 anmälda pudlar men alla var inte på plats. Det vara många fina ekipage att studera och alla fyra storlekar, toy, dvärg, mellan och stor och med färgvarianterna svarta, vita, bruna, silver, aprikos och röd.

Denna helg har haft ett fantastikt väder, friskt och soligt. Vovvarna och jag har varit i skogen, kastat boll och vandrat nere med havet. Det blir bra balansträning nere med havet då det är stenar som man får klättra på. Hoppas det blir lika underbart väder nästa helg.På spaning med husse

LizaPosted by Eva Tue, October 08, 2013 19:18:50
Idag har Liza och husse varit på biltur och hon ser ut att ha det mysigt bak i bilen.


De har spanat på bygget av nya E4 och lyftet av ytterligare en sektion till den nya bron. Det är få sektioner kvar som ska monteras och då kan man få en bild över hur den kommer att se ut i sin helhet.Zacko och Urax hade det lugnt och skönt hemma smiley

Veterinärbesök

ZackoPosted by Eva Tue, September 24, 2013 07:10:37
I går var Zacko och jag i väg till veterinären. Det var dags att kontrollera Zackos hjärta och lever. Han har haft blåsljud i hjärtat och låga levervärden.

Zackos hjärtklaffar är slitna så nu kommer han att få äta hjärtmedicin men levern har blivit bättre smiley.

Zacko hade en något förstorad prostata så det blev en kemisk kastration då han kan ha haft ont av att den är förstorad.

Veterinären sa att Zacko är i bra skick för sin ålder och att han kan leva flera år till. Zacko fick även beröm för att han var så lugn smileyKöttbullar och helg

ÖvrigtPosted by Eva Mon, September 23, 2013 15:17:12

Helgen bjöd på sol, flera hundpromenader och gräsklippning, undra om det var sista gången för i år som gräsklipparen fick arbeta?

Det blev en tripp till familjen Carnbro och lägligt nog hade de en vattendunk så vi fick med vatten hem. Vattnet har behövt kokas under helgen då det varit bakterier i det, urk. Det är vid sådana här tillfällen som man inser vilket behov man har av rent vatten.

Det blev även gjort en skål med hemgjorda hund köttbullar, då kan man vara säker på att det inte är någon lök i dem smiley


Urax

UtställningarPosted by Eva Sun, September 22, 2013 08:44:14
Även förra helgen var vi i väg på utställning, Uppsala Läns Kennelklubb arrangerade den i Gimo, och det var Urax som var anmäld.

Det här var vår sista övernattning i husbilen för i år. Nu är det dags att göra den klar för besiktning och vinterförvaring. Lite tråkigt för det är mysigt att vara ute med den men det kommer en ny vår och ny sommar så småningom.

Vi kom i väg relativt tidigt på fredagen och det var fint väder, visserligen var det väldigt dimmigt och rått på lördag morgon. Solen tittade dock fram mitt på dagen så det var riktigt varmt när det var dags för Urax och mig att ge oss in i utställningsringen.Även den här gången hade Urax skoj smiley Domare för bl.a. storpudlar var Karin Linde-Klerholm och henne bedömning av Urax var Excellent, CK men det blev ingen placering den här gången i bästa han klass men han blev bästa veteran i sin ras.Kritiken han fick: 8,5 år, utmärkt helhet, välskuret maskulint huvud med fina mörka ögon. Fin mejsling under ögonen. Tillräcklig haka. Fullt bett. Bra längd på öronen. Utmärkt hals. Markerat förbröst. Bra kropp, aningen aningens lång i ländparti. Utmärktt kors. Bra vinkel bak. Fina tassar runt om. Rör sig parallellt fram & bak. Med tillräcklig steglängd från sidan. Trevligt temperament. Bästa veteran!Högbo bruk

UtställningarPosted by Eva Tue, September 10, 2013 19:47:46
Helgen som var tillbringade vi i Högbo bruk där det var internationell hundutställning som Urax och jag deltog i. Högbo är en vacker plats i Sverige, det finns strövområden, motionsspår, bad, bastu och mycket mer.Vi fick en bra parkeringsplats nära ingången till utställningsområdet och det var inte långt till utställningsringen vilket är skönt då det är en del som ska bäras, utställningstält, trimbord m.m.Vädret var fantastiskt hela helgen, solen sken och värmde oss, det var som en högsommardag.

Domare för storpudel var Julija Aidietiene och hennes bedömning av Urax blev:

Excellent, CK, Bhkl 4:a och Bästa veteran i sin ras smiley Kritiken blev:

Good bones, compact. Well angulated. Excellent coat for age. Well presented.

Det bästa av allt var att Urax hade roligt i utställningsringen smiley

Urax

UtställningarPosted by Eva Tue, September 03, 2013 20:12:16

Vi har varit i väg på utställning under helgen som var och det var för alla raser samma dag. Utställningen var på Solvalla travbana, riktigt fint var det där.Redan innan kl 7 var det köbildning till parkeringarna.

Morgonpromenad med Liza innan det är dags att gå in på utställningsområdet med UraxDet blev en lång väntan innan det var dags att gå ut i utställningsringen. Det fick bli korta promenader i utställningsområdet varvat med att vara vid utställningsringen för att inte missa när det var vår tur.


Strax innan kl 12 var det dags för Urax och mig att gå in i ringen. Utställningsdomare var Ann-Ch Hillberger och Urax resultat blev:

Excellent, konkurrensklass placering 1:a och CK (certifikatkvalité) och placerad som 4:a i Bhkl (bästa hanklass).


Bedömning:

8,5 årig fin veteranhane av utmärkt typ. Utmärkt huvud och uttryck. Bra hals, rygg och svans. Tillräckligt vinklad fram och bak. Bra bröstkorg. Rör sig väl. Bra päls.


Det viktigaste av allt var att Urax tyckte att det var roligt smiley

Next »